Gulf Racing 5W-50

Från: 259,00 kr

En helsyntetisk motorolja av högsta kvalitet som ger utmärkt prestanda i bensin- och dieselmotorer. Utvecklad speciellt för racingförhållanden. En blandning av tre olika syntetiska basoljor för att uppnå maximal prestanda. API SM/CF

Nollställ
Artikelnr: GLF1109 Kategori:

Beskrivning

Produktbeskrivning

Gulf Racing är en helsyntetisk motorolja baserad på polyalfaolefin(PAO) för extrem prestanda i bensin- och dieselmotorer som utsätts för mycket höga belastnings- och temperatur-förhållanden. Gulf Racing har utvecklats speciellt för att kunna motstå de höga tryck och temperaturbelastningar som uppstår vid tävlingar eller under tävlingslika förhållanden. Formuleringen är en blandning av flera typer av syntetiska basoljor för att uppnå maximal prestanda tillsammans med en avancerad additivteknik. Det exceptionella höga viskositetsindexet garanterar en perfekt smörjande oljefilm även i de höga motortemperaturerna som uppstår under tävling.

Rekommenderad användning

Bensin- och dieseldrivna motorer i personbilar och lättare transportfordon som körs under mycket extrema förhållanden bland annat racing.

Egenskaper – fördelar

• En utomordentlig oxidationsstabilitet vid höga temperaturer minskar avlagringar och uppbyggnad av slam vilket ger förlängd oljelivslängd och skydd för motorn.

• Överlägsen Antiwear teknik ger utmärkt slitageskydd under alla förhållanden och aktiv rengörning garanterar maximal ren motor och problemfri drift.

• Utmärkt låg temperaturegenskaper för snabb kallstart och ger bästa smörjning även vid hög belastning och olika temperaturer.

• Exceptionellt högt viskositetsindex garanterar rätt och smörjande oljefilm även vid höga driftstemperaturer som uppstår under racingförhållanden.

• Reducerar både bränsle- och oljeförbrukning, minskar slitaget och håller de inre komponenterna fria från avsättningar, vilket ger en längre livslängd för både olja och motor och oljan har därtill en optimal viskositetskaraktäristik.

Mer information

Storlek

1 Liter, 4 Liter, 200 Liter

Säkerhetsblad

https://smorjgropen.se/files/SVENSKE_SAKERHETSDATABLADER_2010/(01)MSDSSV_Passenger_Car_Motor_Oils_%5BPCMO%5D/MSDSSV_1109_Gulf_Racing_5W-50.pdf