Gulf Merit iso vg 46

14.609,00 kr inkl. moms

“Borrolja” för smörjning av bergborrmaskiner och andra slående eller roterande tryckluftsmaskiner. Utmärkta vattensepareringsegenskaper säkerställer smörjning även vid förekomst av vatten.

Artikelnr: GLF460754 Kategori:

Beskrivning

Produktbeskrivning

Gulf Merit består av en serie smörjoljor speciellt anpassade för optimal smörjning av pneumatiska bergborrar och andra slående luftdrivna verktyg. Hög kvalitativ basolja och en unik kombination av filmförstärkande additiv, vidhäftningsagenter och slitage- hämmande tillsatser är konceptet för dessa smörjmedel. Oljornas kemiska stabilitet är utmärkt och skyddar mot slitage, rost, och korrosion. Oljorna har mycket goda egenskaper som god vidhäftnings- och vätningsförmåga. Oljefilmen kan bibehållas även vid närvaro av vatten vilket förhindrar de negativa effekterna av kondensvatten. Kombinationen av dessa egenskaper tillsammans med förstklassiska högtrycksegenskaper bidrar till maximal smörjning av verktygen och ger en förlängd livslängd av ingående komponenter.

Användningsområden

Pneumatiskt drivna bergborrar i gruvdrift och vid arbeten i stenbrott. Pneumatiskt drivna borrar och spett inom markberedningar vid väg- och bygg konstruktioner. Luftdrivna slag- och rotationsverktyg som används inom industriell drift. Pneumatisk utrustning tillverkade av Gardner Denver, Chicago Pneumatic, Ingersoll-Rand och många fler.

Egenskaper – fördelar

• Utmärkt belastningskapacitet och slitagehämmande förmåga minimerar slitaget och förlänger livslängden för utrustningen.

• God kemisk stabilitet minimerar slambildning och avlagringsuppbyggnad

• Den goda vätnings- och vidhäftningsförmågan förhindrar korrosionsskador på metallytorna.

• De utmärkta emulgeringsegenskaperna ger perfekt smörjning även vid närvaro av vatten

Mer information

Produktblad

https://smorjgropen.se/files/4607-4611_Gulf_Merit.pdf

Säkerhetsblad

https://smorjgropen.se/files/SVENSKE_SAKERHETSDATABLADER_2010/(20)MSDSSV_Rock_Drill_Oils/MSDSSV_4607_Gulf_Merit_Range.pdf