Gulf Merit iso vg 220

15.749,00 kr inkl. moms

“Borrolja” för smörjning av bergborrmaskiner och andra slående eller roterande tryckluftsmaskiner. Utmärkta vattensepareringsegenskaper säkerställer smörjning även vid förekomst av vatten.

Artikelnr: GLF461154 Kategori:

Beskrivning

Produktbeskrivning

Gulf Merit luftverktygsolja är speciellt anpassade för optimal smörjning av pneumatiska bergborrar och andra slående luftdrivna verktyg. Högkvalitativ basolja och en unik kombination av filmförstärkande additiv, vidhäftningsagenter och slitagehämmande tillsatser är konceptet för Gulf Merit. Den kemiska stabiliteten är utmärkt och skyddar mot slitage, rost, och korrosion. Oljorna har mycket vidhäftningsegenskaper som gör att en oljefilm bibehållas även vid närvaro av vatten vilket förhindrar de negativa effekterna av den kondens som bildats ur fukten i luftströmmar och ger ett skydd mot slitage och korrosion. Kombinationen av dessa egenskaper tillsammans med en förstklassiga högtrycks karakteristik bidrar till maximal smörjning av verktygen och ger en förlängd livslängd av ingående komponenter.

Användningsområden

Pneumatiskt drivna bergborrar i gruvdrift ovan eller under jord såväl som vid arbeten i stenbrott. Pneumatiskt drivna borrar och spett inom markberedningar vid väg och bygg konstruktioner. Flertal av de vanligaste förekommande tyngre luftdriven utrustningar. Luftdrivna slag- och rotationsverktyg använda inom industriell drift. Pneumatisk utrustning tillverkade av Gardner Denver, Chicago Pneumatic, Ingersoll-Rand och övriga.

Egenskaper – fördelar

• Utmärkt belastningskapacitet och slitagehämmande förmåga minimerar slitaget och förlänger livslängden för utrustningen.

• God kemisk stabilitet minimerar slambildning och avlagringsuppbyggnad

• Den goda vätnings- och vidhäftningsförmågan förhindrar korrosionsskador på metallytorna.

• De utmärkta emulgeringsegenskaperna ger perfekt smörjning även vid närvaro av vatten

Mer information

Produktblad

https://smorjgropen.se/files/4607-4611_Gulf_Merit.pdf

Säkerhetsblad

https://smorjgropen.se/files/SVENSKE_SAKERHETSDATABLADER_2010/(20)MSDSSV_Rock_Drill_Oils/MSDSSV_4607_Gulf_Merit_Range.pdf