Gulf Formula PCX 0W-30

Från: 219,00 kr

Helsyntetisk motorolja speciellt utvecklad för Peugeot samt Citroën bensin och dieselmotorer som kräver ”low SAPS” olja med låg friktion och låg viskositet. Bilar med Diesel partikel filter (DPF) och trevägskatalysator (TWC). Uppfyller de senaste serviceintervaller för bilmodeller som kräver ACEA C2, PSA Peugeot Citroën B71 2312/ B71 2290, Fiat 9.55535 GS1

Nollställ
Artikelnr: GLF1216 Kategori:

Beskrivning

Produktbeskrivning

Gulf Formula PCX är en mycket avancerad högpresterande personbilsmotorolja tillverkad av syntetiska basoljor och en avancerad additivteknologi för att minska bränsleförbrukning, förlänga livsländen på motorer och katalysatorer samt bibehålla effektiviteten i system för minskning av avgasutsläpp i diesel- och bensindrivna bilar. Oljan har en avancerad låg SAPS teknologi som gör den fullt kompatibel med dieselpartikelfilter (DPF) och trevägs-katalysatorer (TWC). Den är speciellt utvecklat för att överskrida och uppfylla specifikationskraven från PSA dvs. Peugeot-Citroën gruppen samt även andra motortillverkare som kräver ACEA C2 oljor.

Rekommenderad användning

Senaste generationen personbilar, stadsjeepar och lätta lastbilar från Peugeot och Citroën som kräver oljor som möter PSA Peugeot Citroën B71 2312 eller B71 2290 specifikation. Moderna högpresterande bensin- och dieselmotorer i personbilar och lätta lastbilar utrustade med DPF och TWC som kräver katalysatorkompatibla och bränsleekonomiska oljor med ACEA C2 specifikationer.

OBS! Dessa oljor kan vara olämpliga för användning i vissa motorer (konsultera handboken).

Egenskaper – fördelar

 Låg Saps-halt som minimerar skador på katalysatorn.

 Minskar oxidering och förtjockning av oljan.

 Reducerar filterblockering.

 Reducerar avlagringar på kolvar vilket ökar livslängden på motorn.

 Ger förbättrad bränsleekonomi.

 Skyddar mot slitage.

 Garanterad smörjning genom att viskositeten bibehålls även vid hög belastning och höga temperaturer.

Mer information

Produktblad

https://smorjgropen.se/files/1216_Gulf_Formula_PCX_0W-30.pdf