Gulf Formula CX 5W-30

Från: 179,00 kr

En avancerad helsyntetisk mid-SAPS motorolja speciellt framtagen för moderna turboladdade, hög effekts bensin och diesel motorer för personbilar, stadsjeepar och lätta lastbilar som kräver ACEA C2/C3. Rekommenderas till bensinmotorer samt dieselmotorer som uppfyller Euro 6 eller lägre krav och är försedda med partikelfilter. Longlife olja med lågt askinnehåll och den senaste mid-SAPS teknologin som är anpassad för trevägskatalysatorer (TWC). ACEA C2/C3, BMW Longlife-04, GM dexos2™, PSA B 71 2290, API SN, MB-Approval 229.51, VW 502.00/505.00/505.01.

Nollställ
Artikelnr: GLF1230 Kategori:

Beskrivning

Produktbeskrivning Gulf Formula CX SAE 5W-30 är en avancerad motorolja specifikt utvecklad med den modernaste additivteknologin för att möta de krav som gäller för s.k. mid-SAPS-oljor. Den är specifikt utvecklad för att förlänga livslängden och behålla effektiviteten i de efterbehandlingssystem som används i den nya generationens personbilar som drivs med såväl bensin- som dieselmotorer. Oljan har en exceptionellt hög renhållande effekt och gott slitageskydd vilket ger en perfekt prestanda. Den minimerar avlagringar i motorer och turboaggregat och bidrar till att hålla nere bränsleförbrukningen.

Rekommenderad användning Lämplig för de senaste bensin- och dieselmotorer tillverkade av bl.a. Mercedes Benz som uppfyller Euro 6 kraven och fordrar en s.k. mid SAPS olja. Den passar även för BMWs samtliga bensin- och dieseldrivna modeller som möter Euro 4,5 och 6 även de försedda med partikelfilter. Oljan passar även övriga moderna personbilar, stadsjeepar, lättare skåpbilar och transportfordon som drivs med bensin eller diesel.

Egenskaper – fördelar

 Det låga askinnehållet reducerar uppbyggnaden av partiklar i dieselpartikelfiltren.

 En utomordentlig oxidationsstabilitet vid höga temperaturer reducerar nedbrytning av oljan, vilket ger förlängda bytesintervaller.

 Den senaste mid-SAPS teknologin minimerar skador i TWC (trevägskatalysatorer) och förlänger livslängden för de efterbehandlingsutrustningar som förekommer i de senaste personbilsmotorerna.

 Oljan har ytterligare friktionsmodifierande egenskaper vilka bidrar till förbättrad bränsleekonomi.

 De aktiva renhållande additiven reducerar beläggningar på kolvar och slamuppbyggnad vilket medför längre livslängd på motorn.

 Förnämliga lågtemperaturegenskaperna underlättar kallstarter samt skyddar mot slitage vid startögonblicket.

Mer information

Storlek

1 Liter, 4 Liter, 20 Liter, 200 Liter, 1000 Liter

Produktblad

https://smorjgropen.se/files/1230_Gulf_Formula_CX_5W-30.pdf

Säkerhetsblad

https://smorjgropen.se/files/SVENSKE_SAKERHETSDATABLADER_2010/(01)MSDSSV_Passenger_Car_Motor_Oils_%5BPCMO%5D/MSDSSV_1230_Gulf_Formula_CX_5W-30.pdf